Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Lion bars
Lion bars

Lion bars

Nummer 3 in de ‘healthy candybar’ serie alweer! In navolging van de Twix en Bounty is het vandaag de beurt aan de healthy lion. Een mooie combi tussen chocolade en pindakaas, met lekker veel toegevoegde bite en crunch! Klinkt ideaal toch? En geloof mij, ze zijn vrij makkelijk te maken!

Wat heb je nodig?

 • 75 gram gesmolten pure chocolade
 • 50 gram honing
 • 50 gram pindakaas
 • 30 gram hazelnoten
 • 2 rijstwafels

Hoe maak je de lions?

 1. Bekleed de bodem van de bakvormpjes met vershoudfolie. Op die manier krijg je straks de lions heel uit de vorm 🙂 #tipvandedag
 2. Verdeel een dun laagje van de chocolade op de bodem van de bakvormpjes. Gebruik hiervoor iets minder dan de helft van de chocolade. Zet dit even in de vriezer, zodat de chocolade goed hard wordt.
 3. Hak de hazelnoten in lekker kleine stukjes en maak de rijstwafels fijn.
 4. Meng de honing met de pindakaas en roer hier de stukjes hazelnoot en pindakaas doorheen. Verdeel dit mengsel over de chocolade in de bakvormpjes. Duw dit erg goed aan.
 5. Verdeel vervolgens de overgebleven chocolade over de bakvormpjes, zodat het de vulling goed bedekt. Zet dit nog even in de vriezer tot de bovenkant mooi hard is. Hierna kunnen de lions prima in de koelkast bewaard worden.
 6. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.