Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Havermoutcake met blauwe bessen
Havermoutcake met blauwe bessen

Havermoutcake met blauwe bessen

Met regelmaat ben ik in de keuken te vinden om lekkere tussendoortjes te bakken. Zeker nu Bodi graag ‘koekjes’ mee eet, probeer ik tussendoortjes te maken, die voor hem ook lekker zijn. Deze cake is misschien wel iets te compact geworden naar zijn zin; de blauwe bessen zijn dan wel weer erg lekker 😉

Wat heb je nodig?

  • 225 gram magere kwark
  • 225 gram speltmeel (+ 1 eetlepel)
  • 150 gram honing
  • 75 gram havermout
  • 60 gram gesmolten kokosolie
  • 60 gram amandelmeel
  • 150 gram blauwe bessen
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je dit?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier
  • Mix de gesmolten kokosolie met de honing, het ei en de kwark. Voeg hier het speltmeel, het amandelmeel, het bakpoeder en het snufje zout aan toe. MIx dit goed.
  • Hierna roer je de havermout door het cakebeslag heen
  • Voeg 1 el speltmeel toe aan de blauwe bessen en roer deze vervolgens voorzichtig door het cakebeslag heen
  • Bak de cake gaar in 55 à 60 minuten en laat afkoelen in de bakvorm.
  • Je kan de cake in plakken snijden en invriezen. Dan heb je elke dag een snel en gezond tussendoortje binnen handbereik!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.