Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Gevulde chocolade
Gevulde chocolade

Gevulde chocolade

Vandaag een recept van mijn favoriete gastblogger: Björn (aka the boyfriend)!

“Na het zien van al die lekkere healthy repen kon ik mijn reep daarbij niet laten ontbreken. Let maar op, dat ga jij ook straks zeggen. Het is een beetje van alles wat qua smaak eigenlijk, zowel wat van een Mars als van een Snickers herken je erin.

Ik weet niet eens meer wanneer ik deze voor het eerst heb gemaakt. Wel weet ik dat ik Petra wilde verrassen met wat lekkers als ze na haar werk op de bank zou ploffen. Ik zag haar (en zie dat nog vrijwel iedere dag) altijd in de keuken staan met van alles en zocht ook wat van die producten bij elkaar waarvan ik dacht dat dit wel een lekkere combinatie zou zijn voor een healthy reep. Ik kan wel aardig koken en bakken maar vind het moeilijker om iets zelf te verzinnen en waar dan een start te maken.

Gelukkig bleek deze reep een geslaagd experiment en een simpele maar vooral ook heel lekkere combinatie waar je zelf ook nog allerlei variaties in zou kunnen maken. Bijvoorbeeld door noten door het middelste mengsel heen te malen, een andere smaak pindakaas te gebruiken (lange leve de pindakaas van Mr. Kitchens!) of er toppings op te doen als losse noten of kokosflakes. Laat maar weten welke variant jij hebt gemaakt en of je er natuurlijk enthousiast over bent!

Maar goed, voor je daar aan begint heb je natuurlijk een recept nodig. En het is echt niet moeilijk, dit kan iedereen!”

Wat heb je nodig?

 • 60 gram cacaopoeder
 • 8 el kokosolie
 • 3 el pindakaas
 • 4 el honing
 • 5 grote medjoul dadels (ontpit)
 • klein scheutje water

Hoe maak je deze reep?

 1. Smelt de kokosolie. Doe hier vervolgens de cacaopoeder bij en roer dit goed door, tot het goed gemengd is.
 2. Bekleed de binnenkant van een bakvorm (ik gebruikte een mini ovenschaal) met wat huishoudfolie. Zo krijg je straks de reep makkelijk uit de vorm.
 3. Giet de helft van je chocolademengsel in de bakvorm en zet dit 10 minuten in de vriezer. Let erop dat het horizontaal blijft!
 4. In de tussentijd stop je de honing, pindakaas en de dadels nadat ze zijn ontpit en in stukjes zijn gesneden in de blender. Let op! Een goede blender is wenselijk en als je er vriendjes mee wil blijven of nog vaker wil gebruiken dan help je af en toe door met een lepel tussen het mixen door het mengsel wat naar beneden te duwen. Wat ook helpt is een scheutje water toevoegen. O ja, als er rook uit je blender komt zou ik stoppen (ervaring leert dat…) 😉
 5. Het mengsel wat je hebt gemaakt mag bovenop de eerste laag van je vorm uit de vriezer. Tip is om een vochtige lepel te gebruiken om het geheel glad en vlak te maken want daar bovenop mag weer het tweede deel van de cacaopoeder met kokosolie. Ook dit stop je weer in de vriezer voor 10 minuten. Tenminste, als je het geduld hebt om het zo lang erin te laten staan want ik kan me voorstellen dat je zo snel mogelijk een stukje wilt proberen!
 6. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.