Ik kom mijn zwangerschapsverlof door, met het bakken van voedzame tussendoortjes. Vaak met chocola, want: cravings! Ik eet niet alles zelf op hoor; dan zou ik écht tonnetje rond geworden zijn, en momenteel ben ik nog blij met de vorm en het formaat van mijn baby belly 😉 Gelukkig heb ik een vriend die graag wat mee eet, of ik bak kleine porties, zodat ik wel een lekker recept heb, maar ik niet 4 stukken per dag ‘moet’ eten 😉 Deze blondies zijn ook een verlof uitvinding, en ze zijn erg lekker!
Wat heb je nodig? (bakvorm 20×20 cm)
- 150 gram gesmolten kokosolie
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- 75 gram courgette, geraspt
- 200 gram speltmeel
- 50 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillepoeder
- 1 snuf zout
- 75 gram gehakte chocolade
Hoe maak je deze blondies?
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Doe de eieren met de gesmolten kokosolie en de courgette in een blender en maal dit tot de courgette goed opgenomen en fijngemalen is. Doe dit in een beslagkom.
- Voeg alle droge ingredienten, behalve de gehakte chocolade, hier aan toe en meng dit goed.
- Roer hier daarna de chocola doorheen, bewaar een lepel om straks over het baksel heen te strooien.
- Doe het beslag in de bakvorm, strooi de laatste chocolade erover en bak de blondie af in 30 minuten.
- Laat hem goed afkoelen en snij hem dan in stukken!
- Enjoy!