Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Regenboog kwarktaart
Regenboog kwarktaart

Regenboog kwarktaart

Ooh, ik had echt zo’n zin om weer eens een lekker taartje te maken, die ook prima als ontbijtje gegeten kon worden. En mijn hart gaat ook echt sneller kloppen van al dat zomerfruit wat momenteel in de winkels ligt! Door daarmee aan de slag te gaan, ontstond deze heerlijke regenboog kwarktaart! Met de frisse smaak van de kwark en de zoete smaak van het fruit is deze taart echt onweerstaanbaar. En met maar 150 kCal per (flinke) punt, is deze taart sowieso een winner!

Wat heb je nodig? (doorsnede 18 cm)

Voor de bodem:

 • 110 gram dadels
 • 100 gram havermout
 • 1 of 2 el water

Voor de kwarklagen:

 • 500 ml magere kwark
 • 12 blaadjes gelatine
 • 15 gram honing
 • 100 gram mango
 • 100 gram aardbei + enkele aardbeien voor de garnering
 • 100 gram blauwe bessen

Hoe maak je deze taart?

 1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
 2. Doe de dadels met de havermout in de keukenmachine en maal dit tot het een vast deeg is. Voeg wat water toe als het deeg kruimelig blijft. Verdeel dit over de bodem, duw dit goed aan en zet dit in de koelkast.
 3. Nu gaan we de kwarklagen maken. We beginnen met de witte laag. Hiervoor zet je 3 blaadjes gelatine in de week. Je doet 200 ml kwark in een kom en mengt deze met de honing. Je doet 2 el water in een steelpan en zet deze op het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe. Roer dit goed door, totdat alle gelatine opgelost is. Haal het pannetje van het vuur en doe de gelatine bij de kwark. Meng dit met elkaar en verdeel dit over de bodem.
 4. We gaan nu de gekleurde lagen doen. We doen iedere laag op dezelfde manier. We beginnen met de mango laag. Week 3 blaadjes gelatine. Doe de kwark met de mango in de keukenmachine en meng dit tot je geen stukje mango meer herkent. Doe dit mengsel in een beslagkom. Je doet 2 el water in een steelpan en zet deze op het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe. Roer dit goed door, totdat alle gelatine opgelost is. Haal het pannetje van het vuur en doe de gelatine bij de kwark. Meng dit met elkaar en verdeel over de witte kwarklaag.
 5. Doe hierna hetzelfde voor de aardbeienlaag en de blauwe bessen laag.
 6. Zet de taart 2 uurtjes in de koelkast en serveer met plakjes aardbei of ander fruit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.