Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Mini monchou taartjes
Mini monchou taartjes

Mini monchou taartjes

Deze schattige mini monchou taartjes maakte ik voor het eerst voor de bruiloft van mijn lieve schoonzusje en zwager. Toen ik laatst een foto hiervan postte op Instagram, waren er best wat vragen om het recept. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan er iets mee te doen – ik vond de foto gewoon leuk. Ik kon dit alleen niet negeren, dus heb ik ze opnieuw gemaakt en het recept uitgewerkt! Ze zijn uiteraard leuk voor kerst (een kleine portie – ideaal als je wilt genieten en toch een beetje op de hoeveelheden wilt letten), maar ze kunnen ook prima voor verjaardagen, high teas of voor dagen dat je eigenlijk geen reden nodig hebt, maar gewoon zin hebt in iets lekkers!

Wat heb je nodig? (ik maakte hiermee 8 porties, dit is een beetje afhankelijk van de glaasjes die je gebruikt)

  • 100 gram koekjes
  • 20 gram gesmolten roomboter
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram monchou
  • 20 gram honing
  • 4 el jam

Hoe maak je dit?

  1. Laagje 1: maal de koekjes fijn, roer hier de gesmolten roomboter doorheen en vul hier de bodempjes mee. Duw dit voorzichtig een beetje aan en zet dit in de koelkast.
  2. Laagje 2: klop de slagroom op met de honing, tot het goed opgeklopt is. Roer hierna voorzichtig de monchou er doorheen, totdat je geen klontjes meer hebt. Verdeel dit over de bodempjes. Ik doe dit zelf het mengsel in een spuitzak te doen. Dit scheelt een hoop gedoe en geknoei 🙂
  3. Laag 3: klop de jam goed los en verdeel dit over de monchou laagjes. Ook hierbij geldt dat je dit handig kan doen met een spuitzak.
  4. Bewaar de mini monchoutjes in de koelkast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.