Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Banoffee pie
Banoffee pie

Banoffee pie

Ooit, in een ver, grijs verleden, toen ik nog niet helemaal ontdekt had hoe leuk ik bakken vond, maakte ik al wel eens taart. Een van de taarten die ik mij nog goed kan herinneren, is de banoffee pie die ik maakte. Mijn familie keek me maar raar aan, de combinatie van caramel met banaan leek hen maar niets. Ze hadden het verkeerd, de combinatie was heaven! Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder en heb ik mijn liefde voor bakken helemaal ontdekt. En nog steeds maak ik wel eens banoffee pie, maar niet meer in de variant van vroeger. Nee, de variant die ik nu maak ik vegan, glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers. Een stuk healthier, als je het mij vraagt!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

 • 125 gram havermout
 • 75 gram amandelmeel
 • 100 gram ontpitte dadels
 • 50 gram gesmolten kokosolie

Voor de caramel:

 • 200 gram ontpitte dadels
 • 25 gram pindakaas
 • 75 ml water

En verder:

 • 1 blik kokosmelk
 • 3 bananen
 • cacaopoeder

Hoe maak je deze banoffee pie?

 1. Heel belangrijk, doe dit 24 uur van te voren: zet je blik kokosmelk in de koelkast. Het liefst achterin, waar het echt lekker koud staat. Je hebt voor deze taart namelijk de room nodig, en op deze manier kan je morgen de room zou uit het bovenste deel van het blik halen!
 2. Zet een halfuurtje van te voren de dadels in een bakje lauwwarm water, zodat ze kunnen weken. Vindt de keukenmachine zo een stuk fijner.
 3. IK gebruikte voor deze taart een vlaaivorm met uitneembare vorm. Je kan ook een springvorm van /22cm gebruiken. Bekleed de bodem van je vlaaivorm of je bakvorm met bakpapier.
 4. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en maal dit tot je een kruimelend deeg hebt. Druk het deeg in de bakvorm en zet dit in de koelkast. Zorg ervoor dat het deeg een opstaande rand heeft.
 5. Pak 2 van de bananen en snij deze in plakjes.
 6. Doe alle ingrediënten voor de caramel in de keukenmachine en meng dit tot je een gladde caramellaag hebt. Verdeel dit over de bodem. Hierover verdeel je de plakjes banaan. Duw deze een beetje aan.
 7. Pak nu je blik kokosmelk. Bovenop heeft zich een dikke laag gevormd, dit is de kokosroom. Klop dit op met een garde, net zoals je slagroom opklopt, en verdeel dit over de bananenlaag. Garneer de slagroom met cacaopoeder en de overige plakjes banaan.
 8. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.