Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Speculoosballetjes met witte chocolade
Speculoosballetjes met witte chocolade

Speculoosballetjes met witte chocolade

Snackballetjes; bij mij zijn ze enorm favoriet. Toch maak ik ze niet te vaak, want dan zijn ze niet lang veilig. Als deze balletjes in de koelkast staan, zijn ze namelijk zo op. En daar kan ik niet mijn vriend de schuld van geven; ik doe er zelf net zo hard aan mee 🙂 Door de speculaassmaak zijn ze ook nog eens de ideale Sinterklaas snack. Niet dat het hier per se Sinterklaas voor moet zijn hoor, maar hey, als je toch verantwoorde Sinterklaassnacks wil, dan zit je met deze balletjes wel goed

Wat heb je nodig voor deze balletjes?

  • 150 gram geweekte dadels
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 120 gram witte chocolade

Hoe maak je deze balletjes?

  1. Doe de geweekte dadels met het amandelmeel, de speculaaskruiden en het vanillepoeder in de blender. Maal dit tot alles goed vermengd is.
  2. Maak van het mengsel ongeveer 20 balletjes. Doe deze op een schaaltje en zet ze een halfuurtje in de vriezer.
  3. Ondertussen smelt je de chocolade au-bain-marie. Haal de balletjes uit de koelkast en haal ze door de gesmolten chocolade. Doordat de balletjes uit de vriezer komen, stolt de chocolade makkelijk.
  4. Doe de balletjes op een vel bakpapier, dan komen ze straks makkelijk los als de chocolade gestold is. Wil je het extra feestelijk maken: smelt dan ook wat melk of pure chocolade en maak hier strepen mee over de balletjes.
  5. Bewaar ze in de koelkast, totdat je aan het snacken wilt 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.