Misschien voelt het niet helemaal meer als het seizoen voor salades, maar deze salade met warme stukjes gebakken kip, kan echt nog prima!
Wat heb je nodig voor 2 porties?
- 200 gr kipfilet – in reepjes gesneden
- 200 gr ananas – in blokjes gesneden
- 1 rode ui – gesneden in ringen
- 1 cm gemberwortel – geraspt
- 150 gr gemengde sla
- 1 rode paprika – in reepjes gesneden
- 125 gram tauge
- 1 el sesamzaad
- 2 el sojasaus
- 1 el appelazijn
- 1 el hoing
- 1 el olijfolie
- 2 el teriyakisaus
Hoe maak je deze salade?
- Rooster het sesamzaad in een koekenpan tot het mooi bruin is. Zet het even opzij in een schaaltje
- Doe de sojasaus, appelazijn en honing in een kommetje en meng dit met elkaar. Dit is je dressing.
- Doe de helft van de olijfolie in de koekenpan. Bak hierin de uienringen met de gemberrasp.
- Doe de resterende olie in een wokpan, bak hierin de kipreepjes. Als de kipreepjes gaar zijn, voeg je de teriyakisaus toe. Bak dit even mee.
- Verdeel de sla, ui, ananas, tauge en paprika over de borden. Verdeel hierna de kip en voeg daarna de dressing en het sesamzaad toe.
- Eet smakelijk!