Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Kip mango bowl met pita
Kip mango bowl met pita

Kip mango bowl met pita

Op werkdagen lunch ik meestal gewoon met wat boterhammen. Als ik écht uit de band spring, neem ik een soepje mee. Veel meer aandacht besteed ik meestal niet aan mijn lunch, terwijl ik het eigenlijk erg lekker vind om eens met wat anders te lunchen. Nieuw jaar, nieuwe kansen om weer eens iets anders te maken van mijn lunch. Deze bowl viel goed in de smaak. En meteen een goeie dosis groenten binnen rond 12 uur; het kan slechter in het leven 😉

Wat heb je nodig?

  • 100 gram kipfilet
  • 15 ml ketjap
  • 10 ml illie billie chilisaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 pitabroodje, afgebakken
  • 25 gram gemengde sla
  • 50 gram komkommer
  • 4 cherrytomaatjes
  • 50 gram paprika
  • 75 gram mango

Hoe maak je dit?

  1. Marineer de kip met de ketjap, chilisaus en het paprikapoeder en zet dit een uurtje in de koelkast (of langer, dan trekken de smaken beter in).
  2. Snij alle groenten in kleine blokjes en doe deze in je bowl.
  3. Snij de mango in kleine blokjes, zet deze even opzij
  4. Bak de kip goed gaar in een scheutje olijfolie. Voeg hier de mango aan toe en bak kort mee. Verdeel dit over de salade.
  5. Snij de pita in partjes en voeg toe aan je bowl.
  6. Geniet van je salade! Vooral de pita dippen is erg lekker 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.