Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Nizza Kokos Caramel Koeken
Nizza Kokos Caramel Koeken

Nizza Kokos Caramel Koeken

Afgelopen week postte ik al een recept voor breekchocolade! Ook deze Nizza kokos caramel koeken zijn ideaal om in stukken te breken en cadeau te doen. Zelf opeten kan uiteraard ook prima, of een beetje 50/50, want helemaal ‘gezond’ is het nu ook weer niet. Maar hey, soms is niet gezond ook prima. Het leven draait om balans!

Wat heb je nodig?

  • Nizza biscuits
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram roomboter
  • 300 gram chocolade
  • versiering naar keuze
  • bakvorm van 20×30 cm

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier

Leg al je nizza koekjes op de bodem van je bakvorm. Dit kan netjes, dit kan iets rommelig

Zet een steelpannetje op het fornuis en doe hier de roomboter en basterdsuiker in. Meng dit tot het caramel wordt en laat dit nog 3 à 4 minuutjes doorkoken (en blijf roeren!)

Giet de caramel over de koeken heen en zet dit in de oven. Bak dit 10 minuten

Haal je bakvorm uit de oven en laat 2 minuten afkoelen.

Hak de chocolade in stukken

Doe de chocolade over de caramel heen. Je zal zien dat het gaat smelten, smeer dit dan uit
Versier je chocolade met sprinkles, caramelblokjes, marshmallows, kleine koekjes, nootjes, rozijnen of waar je blij van wordt. Zet dit in de koelkast en laat dit 2 uurtjes uitharden
Breek de koeken in stukken en bewaar ze in de koelkast! Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.