Ik bak veel koekjes; dat is echt geen geheim. Als je de lijst op m’n blog ziet, dan weet je al genoeg natuurlijk 🙂 Ik vind het wel nog steeds erg leuk om variatie aan te brengen in de koekjes die ik maak, zodat er niet elke week hetzelfde in de koektrommel zit 😉 Deze koekjes zitten in ieder geval vol variatie. En vol smaak 🙂
Wat heb je nodig?
- 110 gram havermout
- 75 gram speltmeel
- 110 gram dadels
- 75 gram rozijnen
- 1 ei
- 75 gram roomboter
- 40 gram magere yoghurt
- 1 tl kaneel
- snuf vanillepoeder
- 1 tl bakpoeder
Hoe maak je deze cookies?
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Ontpit de dadels en week deze 15 minuten in warm water. Smelt ondertussen de roomboter.
- Doe de roomboter, dadels, het ei en de yoghurt in de blender en blendt dit tot alle dadels goed vermalen zijn. Dit kan eventjes duren.
- Doe dit mengsel in een beslagkom en voeg de overige ingredienten toe. Kneedt dit tot een deeg. Als het deeg wat vochtig blijft, voeg dan wat extra speltmeel toe.
- Vorm bolletjes van dit deeg en duw deze platter op de bakplaat!
- Bak de koekjes gaar in 15 minuten. Laat ze goed afkoelen, dan zijn ze steviger
- Enjoy!