Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Chocolademelk sticks maken
Chocolademelk sticks maken

Chocolademelk sticks maken

Het is winter. En in die koude periode heb ik van tijd tot tijd zin in warme chocolademelk. Meestal drink ik thee, maar zo af en toe heb ik gewoon opeens zin in een kopje warme chocolademelk mét slagroom! En dan het liefst wel een lekker smaakje; een iets specialere chocolademelk! Afgelopen week maakte ik voor het eerst chocolademelksticks. Leuk om zelf te doen, nog leuker om cadeau te geven. Of om voor jezelf een keer een extra lekkere mok warme chocolademelk te maken! Ik maakte zelf een salted caramel variant. Superleukker! Hoe je dit zelf vrij makkelijk maken kan? Check de foto how-to!

Wat heb je nodig?

  • vormpjes waar je je sticks in kan maken. Ik gebruikte ijsvormpjes
  • houten stokjes!
  • 170 gram melkchocolade
  • 30 gram caramelsiroop (je zou ook bebogeen kunnen gebruiken!)
  • kleine caramelblokjes
  • goeie snuf zeezout
Hak de chocolade in kleine blokjes, voeg hier de caramel aan toe en smelt dit au-bain-marie. Door goed te roeren, verdeel je de caramel goed door de chocolade.
Zet je vormpjes klaar. Doe er wat kleine blokjes caramel in.
Vul de vormpjes met je chocolade caramel mengsel. Doe op de bovenkant wat caramelblokjes en een goede snuf zout.
Zet de stokjes erin en zet ze in de koelkast. Laat ze hier goed hard worden.
Haal de sticks uit de vormpjes. Maak er lekkere chocolademelk mee. Dit doe je door 250ml volle melk te koken (altijd volle melk nemen, dit smaakt 10x beter. Wil je een plantaardig alternatief? Ga dan voor kokosmelk. En dan niet voor de light editie…). Doe deze gekookte melk in een mok, voeg je chocostick toe en roer tot deze is opgelost in de melk. Aftoppen met slagroom! Eventueel daar nog wat caramelblokjes op (of caramelsiroop, mmm) en genieten maar!

Je kan de chocosticks ook leuk verpakken en cadeau doen aan iemand. Het kan… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.