Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Wortel cupcakes
Wortel cupcakes

Wortel cupcakes

Ik postte al eerder een lekker recept voor een carrotcake, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat er niet ook een lekker recept voor wortel cupcakes online kan komen toch? Door de groenten in deze cupcakes, blijven ze zacht van smaak en krijg je ongemerkt nog wat extra vitamientjes binnen. Alle kleine beetjes helpen, zullen we maar zeggen. 

Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?

  • 175 gram wortelrasp
  • 150 gram speltmeel
  • 5 medjoul dadels
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 3 el sinaasappelsap
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 12 walnoten

Hoe maak je deze cupcakes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 12 cupcake vormpjes klaar.
  2. Doe de wortelrasp met de dadels in de keukenmachine en maal dit fijn. Voeg hierna de kokosbloesemsuiker, de gesmolten kokosolie, de eieren en het sinaasappelsap toe. Mix dit goed.
  3. Voeg hierna het speltmeel, de speculaaskruiden en het bakpoeder toe. Mix dit tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes. Doe bovenop het beslag 1 walnoot.
  5. Bak de cupcakes gaar in ongeveer 25 minuten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.