Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Best cadeau ever: breekchocolade!!
Best cadeau ever: breekchocolade!!

Best cadeau ever: breekchocolade!!

Afgelopen week zag ik een Reel op Instagram waar iemand breekchocolade maakte. Dit moest ik natuurlijk even zelf proberen! Ik bedoel… chocolade! En dan zo leuk versierd, dat je het iedereen cadeau kan doen! Afgelopen week heb ik al meerdere mensen blij gemaakt met een zakje met deze lekkernij! Supereasy te maken; dus bij deze een foto ‘how-to!’

Wat heb je nodig?

  • 8 repen chocolade naar keuze
  • versiering; denk aan sprinkles, noten, kleine koekjes, pretzels, gedroogd fruit, kokosrasp ect
  • plastic zakjes, stickers en lintjes om het leuk te verpakken

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 50 graden!

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de chocolade over de bakplaat

Zet de bakplaat 10 à 15 minuten in de oven; tot de chocolade zacht is

Pak een sateprikker en swirl door de chocolade
Lekker blijven roeren met die sateprikker, dan krijg je een leuk effect!
Verdeel eerst de grote versiering over de chocolade. Ik gebruikte mini nizza kokoskoekjes en zoute pretzel stukjes!
Hierna gebruikte ik nog lekker wat sprinkles!

Als je klaar bent met versieren, zet je de bakplaat in de koelkast. Wacht een uurtje tot het goed hard geworden is

Breek de chocolade in stukken! Varieer lekker qua grootte, dat is leuk met inpakken
Kies voor een leuke verpakking en je bent helemaal klaar om mensen te verrassen met wat lekkers! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.