Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Kip kerrie salade met ananas
Kip kerrie salade met ananas

Kip kerrie salade met ananas

Veel mensen kunnen er onwijs van genieten: lekker toastjes en stokbroodjes op tafel, smeerseltje erbij en borrelen maar. Heerlijk! Maar heb je wel eens gekeken naar de ingredientenlijsten van al die smeerseltjes? Ik schrik me altijd echt suf als ik hiernaar kijk! Nu wil ik niet beweren dat suikers, e-nummers en conserveringsmiddelen de duivel zijn, maar of het allemaal gezond en goed voor je is, dat valt nog te bezien natuurlijk. Daarnaast is het ook gewoon heel makkelijk om zelf een smeerseltje te maken. Deze kip kerrie salade met ananas is naast handig voor bij de borrel, trouwens ook heel erg lekker op een boterham of op een luxe belegd broodje! Verantwoord en toch lekker eten, wie wil het nu niet?

Wat heb je nodig?

  • 150 gram kipfilet
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 3 el griekse yoghurt 10%
  • snufje peper en zout
  • 1/2 rode ui
  • 50 gram ananas

Hoe maak je deze salade?

  1. Kook de kip tot deze gaar is. Laat hem afkoelen en ‘pluk’ hem dan in reepjes. DIt gaat het beste met 2 vorken.
  2. Snij de rode ui en de ananas in kleine blokjes.
  3. Meng de griekse yoghurt, kerriepoeder, kurkuma, peper en zout met elkaar. Voeg de reepjes kip, stukjes ananas en rode ui toe en meng dit goed met elkaar.
  4. Je kan deze kip kerrie salade bewaren in de koelkast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.