Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Sajoer boontjes
Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Ik weet nog wel dat ik in de periode zat dat ik net begon met ingrediëntenlijsten lezen. Op mijn werk stond sajoer boontjes op het programma en ik zou dat wel even gaan maken. Ik pakte het pakje erbij en begon te lezen! En ik schrok me suf. Want de helft van deze boemboe bestond uit suikers! Ik heb het die avond nog wel gemaakt, maar het voelde opeens een stuk minder verantwoord om ‘sperzieboontjes met een smaakje’ te eten. Daarom ben ik met de sajoer boontjes aan de slag gegaan, want dit moest toch ook gezonder kunnen! Resultaat: pittige sajoer boontjes, zonder gekke ingrediënten. En zonder 50% toegevoegde suikers!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl gember
  • 2 tl sambal
  • 1 el kokosrasp

Hoe maak je de sajoer boontjes?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.