Enkele weken geleden vroeg ik op mijn blog of er interesse was in ’15-minute-meals’; oftewel: verantwoorde maar snelle maaltijden! 97% stemde voor ‘ja’, dus dat was duidelijk: ook jullie hebben graag maaltijden die verantwoord zijn, maar waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan! Mijn eerste optie: deze romige lasagna. De bereiding is zó gepiept, hij moet alleen wel een halfuurtje de oven in. Maar: je kan natuurlijk meerdere porties maken, invriezen en nog even in de oven schuiven! Soms is het leven behoorlijk simpel!
Wat heb je nodig voor 2 personen (dit kan je verdubbelen als je een portie preppen wilt!)
- 150 gram rundergehakt
- 400 gram italiaanse wokgroenten (je kan ook zelf vers groenten snijden natuurlijk, maar dan ben je langer bezig!)
- 1 pakje passata (ong. 400 ml)
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- 100 ml kokosmelk
- lasagnavellen
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl italiaanse kruiden
- 1/2 tl knoflookpoeder
- zout en peper naar smaak
- Evt: geraspte kaas
Hoe maak je deze lasagna?
- Rul het gehakt en voeg, als dit gaar is, de wokgroenten toe. Roerbak deze 5 minuten mee.
- Voeg de passata, tomatenpuree, kokosmelk en de kruiden toe. Laat dit 5 minuten pruttelen 🙂
- Ga de lasagna opbouwen: laagje saus, laagje lasagnavellen, laagje saus ect. Net zolang, totdat je saus op is.
- Als je de lasagna van de voren maakt: laat hem afkoelen, dek hem af en zet hem in de koelkast of de vriezer.
- Mocht je meteen willen eten: de oven voorverwarmen op 200 graden en 30 minuutjes in de oven. In de tussentijd kan jij lekker douchen, relaxen of een kort rondje hardlopen 😉
- Enjoy!