Het leven van een hardlopende jongensmama - en al haar keukenavonturen
Paneermeel maken
Paneermeel maken

Paneermeel maken

Wij Nederlanders zijn toch wel echte broodeters. Helaas wordt brood de laatste tijd een beetje het ondergeschoven kindje, want: koolhydraten. En koolhydraten zijn slécht. Nee lieve mensen. Koolhydraten zijn niet slecht voor je. Teveel koolhydraten zijn slecht. Daar zit een wezenlijk verschil tussen. En daarom vind ik dat brood gewoon in een gevarieerd menu past. Nu gebeurd het mij met regelmaat dat ik brood vergeet in te vriezen, waardoor ik vroeg of laat te maken krijg met oud brood. Nu is het leuk om dit aan de eendjes te voeren, maar er is ook veel wat je met broodrestjes doen kan. Daarom heb ik besloten om hier enkele artikelen aan te wijden! Vandaag deel 1: zelf paneermeel maken!

Wat heb je nodig?

  • Oud brood
  • Eventueel wat kruiden
  • Een luchtdicht potje

Hoe maak je zelf paneermeel?

  1. Verwarm de oven voor op 50 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breek het oude brood (dagje of 3 oud!) in stukjes en verdeel dit over het bakpapier. Zet dit ongeveer een uurtje in de oven. Check dan of het brood allemaal al hard en droog aanvoelt. Nee? Geef het dan nog een halfuurtje.
  3. Laat het brood afkoelen en doe dit in de keukenmachine. Maal dit fijn.
  4. Mocht je van kruidig paneermeel houden, dan kan je nu eventueel wat kruiden er doorheen doen. Denk bijvoorbeeld aan paprikakruiden of italiaanse kruiden!
  5. Bewaar je paneermeel in een luchtdicht potje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.